Ruska tvrtka Monocrystal napravila umjetni kristal safira mase 300 kg


Stavropolj, Rusija – Vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji sintetičkih safira, Monocrystal, nedavno je tzv. Kyropoulos metodom uspjela proizvesti prvi takav kristal težine 300 kg. Safiri kakve uzgaja Monocrystal zahvaljujući svojoj konzistenciji, kvaliteti i sve nižim troškovima proizvodnje, nalaze primjenu u LED industriji, optičkim proizvodima te RFIC-u.

“Cilj nam je omogućiti našim klijentima primjenu velikih safira u LED i poštrošačkoj elektronici uzgojem vrlo velikih kristala safira. Veliki kristali snizit će cijenu safira i otvoriti nova tržišta, osjetljivija na cijenu. Uzgoj kristala ovakve veličine ključan je za mogućnost veće primjene safira u proizvodnji pametnih telefona i elektroničkih uređaja gdje staklo još uvijek drži primat.” komentirao je glavni izvršni direktor Monocrystala Oleg Kachalov.

Monocrystal se uzgojem kristala safira bavi više od 30 godina. Kristal težine 300 kg predstavlja značajan napredak u razvoju kapaciteta i u smanjenju troškova.

O Monocrystalu:
Monocrystal je vodeći snabdjevač safirima za LED te metalizacijske paste za solarnu industriju. Bave se i proizvodnjom safirnih podloga i jezgri velikog promjera za LED industriju, bazične materijale za potrošačku elektroniku, optičku i industriju fotonaponskih solarnih ćelija. Tvrtka izvozi više od 98% svojih proizvoda u 25 zemalja.

Pročitajte više na ovom linku.